Een onverwachte uitval van je netwerkverbinding kan drastische gevolgen hebben voor je bedrijfsactiviteiten. Zo zou je bijvoorbeeld door een onderbreking van de internettoegang verschillende applicaties en bedrijfsdata tijdelijk niet kunnen gebruiken. Om dit te voorkomen, is het cruciaal om met een redundante glasvezelverbinding te werken.
Stel je voor, door een onvoorzien graafincident wordt een kabel van een serviceprovider beschadigd. Als jouw organisatie slechts één netwerkverbinding heeft, betekent dit een uitval van het netwerkverkeer.
Daarnaast gaan veel organisaties er, vaak ten onrechte, vanuit dat dit voorkomen kan worden door gebruik te maken van twee verschillende infrastructuurleveranciers.
Wat zij zich hierbij niet realiseren, is dat de kabels best eens in dezelfde geul kunnen liggen, wat de kans op beschadiging aan beide infrastructuren groter maakt dan wanneer ze volledig fysiek van elkaar gescheiden zijn.
Bij echt redundante connectiviteit zijn er twee fysiek gescheiden verbindingen. Bij uitval van de ene connectie, wordt het netwerkverkeer automatisch via de tweede verbinding geleid.
In welke mate heeft jouw organisatie redundantie nodig of in hoeverre ben je al redundant?
Check het met deze vragen hieronder:
Meet the team – Gijs
Hiep hiep hoera, weer een nieuwe collega! Tredos blijft groeien en dus verwelkomen we Gijs in ons team.
Meet the team – Eelke en Rob
Hebben jullie onze nieuwe collega’s al gezien? Leer Eelke en Rob beter kennen.
Meet the team – Johan
Hij werkt hier al enkele maanden, tijd om onze ‘nieuwe’ collega eens aan jullie voor te stellen: Johan!