Mobile Device Management: beheren en beveiligen

Mobile Device Management: beheren en beveiligen

Stiekem zijn er binnen jouw onderneming veel devices in omloop, waarschijnlijk meer dan je zou denken. Iedere medewerker heeft een laptop en misschien ook een zakelijke telefoon in handen. Fijn, want zo hebben zij de vrijheid om vanaf elke locatie hun werkzaamheden te verrichten. Maar het is wel een flinke klus om al deze devices up-to-date te houden en goed te beschermen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bedrijfsdata op straat belandt.

Als ondernemer wil je dat jouw medewerkers over een veilige werkplek beschikken. Met Mobile Device Management (MDM) is beheer, installatie en configuratie van al deze devices eenvoudiger geworden. Het houdt alle toestellen up-to-date en verkleint de kans op een datalek. Zo zijn alle devices makkelijk te managen via één applicatie.

Grip op alle mobiele apparaten met MDM curve

Grip op alle mobiele apparaten met MDM

Niets zo vervelend als de werkdag start met ongeplande update van jouw laptop. Dit is verleden tijd met mobiel apparaat beheer. Wij zorgen er met MDM voor dat de mobiele apparaten van jouw medewerkers, zoals laptops, tablets en smartphones, altijd up-to-date zijn en over de juiste beveiliging beschikken. Hiervoor hoeven wij zelfs niet langs te komen, dit doen we volledig op afstand en zonder dat jij en je medewerkers het merken. Zo kunnen we in overleg het moment van updaten inplannen, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Ideaal, want zo kan het werk gewoon doorgaan zonder dat je duimen zit te draaien tot de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Veiligheid en controle

Wij beheren met MDM alle apparaten binnen jouw organisatie en zorgen ervoor dat deze optimaal beschermd zijn, zodat je bedrijfsgegevens veilig zijn tegen verlies of diefstal. Mocht er per ongeluk een telefoon of laptop achtergebleven zijn of in alle haast van afspraak naar afspraak verloren raken, dan kunnen wij de inhoud van het apparaat op afstand wissen. Hiermee voorkomen we dat bedrijfsgegevens in verkeerde handen komen. Daarnaast monitoren wij alle apparaten en houden wij dus goed in de gaten of we zaken kunnen optimaliseren en kunnen we beveiligingsproblemen voorkomen of verhelpen.

Bovendien kunnen wij ook de toegang- en gebruikersregels beheren. Zijn bepaalde programma’s enkel toegankelijk voor de medewerkers van de afdeling administratie, dan zorgen wij ervoor dat alleen zij deze kunnen gebruiken.

Mobile Application Management in jouw bedrijf

Met Mobile Application Management (MAM) kunnen we mobiele apps beheren en beveiligen die op de apparaten van de medewerkers van jouw onderneming gebruikt worden. Door middel van MAM rollen wij app-updates uit en installeren of verwijderen wij applicaties van mobiele apparaten. Daarnaast is het ook mogelijk om een beleid op te leggen aan de manier waarop apps gebruikt worden, door bijvoorbeeld te voorkomen dat bepaalde apps onder werktijd worden gebruikt of om te bepalen tot welke gegevens apps toegang hebben.

Door een combinatie van MDM en MAM te gebruiken creëer je een compleet beheer- en beveiligingssysteem voor alle mobiele apparaten binnen jouw organisatie.

MDM voor jouw mkb-bedrijf

Nieuwsgierig naar de opties? Bel ons!

Hoe kunnen wij je helpen?

De mobiele apparaten van jouw onderneming up-to-date houden en optimaal beveiligen? Daar zorgen wij voor. Niet alleen voor alle bestaande toestellen, maar ook voor nieuwe toevoegingen. Komt er een nieuwe medewerker waarvoor de laptop volledig ingericht moet worden, dan verzorgen wij dit eenvoudig op afstand. Benieuwd naar welke instellingen wij kunnen verzorgen waardoor jouw medewerkers productiever en veiliger kunnen werken? We kijken graag met je mee. Bellen kan via 088 – 622 20 00, of stuur een mail naar sales@tredos.nl

Vragen die wij vaak horen

Waarom Mobile Device Management?

Het gebruik van MDM brengt vele voordelen met zich mee. Het zorgt er namelijk voor dat je de mobiele apparaten binnen jouw onderneming op één centraal punt kunt managen en beveiligen. Het updaten van onder andere alle laptops van jouw bedrijf kan op afstand en tegelijk op alle apparaten plaatsvinden. En ook qua beveiliging kun je diverse zaken instellen; zoals wachtwoordvereisten, het blokkeren van niet-werkgerelateerde activiteiten (bijvoorbeeld spelletjes op een laptop), beperkingen op het installeren van onveilige apps op laptops of telefoons en het begrenzen van toegang tot bedrijfsgegevens.

Kort gezegd kun je Mobile Device Management inzetten om te zorgen dat mobiele apparaten veilig, efficiënt en productief gebruikt worden in een organisatie.

Het verschil tussen MDM en MAM?

Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) zijn beide software om mobiele apparaten en apps te beheren en te beveiligen. Het grootste verschil tussen deze twee typen software is dat ze zich op verschillende aspecten van het beheer richten. MDM richt zich op het beheer van de mobiele apparaten zelf, terwijl MAM zich richt op het beheer van de apps die op deze apparaten staan. Een simpel voorbeeld: met MDM kun je een gestolen apparaat op afstand geheel wissen en blokkeren, met MAM kun je applicaties die op het apparaat staan installeren en configureren.

Vraag je offerte aan!

Vraag je offerte aan!

Maak je wensen kenbaar en wij zoeken naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen
Werken bij Tredos?

Werken bij Tredos?

Ben jij een aanwinst voor ons gezellige team? Check onze vacatures!

Vacatures