4G back-up: altijd online

4G back-up: altijd online

Een goed werkende internetverbinding is voor elke organisatie belangrijk. Valt de verbinding weg, dan kan dit veel hinder veroorzaken binnen het bedrijf. In het meest gunstigste geval duurt de storing maar een paar minuten, maar als je pech hebt duurt het meerdere dagen. In deze situatie kunnen werknemers hun werk nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer uitvoeren. Met een 4G internet back-up draait jouw onderneming gewoon door wanneer de hoofdverbinding wegvalt. In dat geval vangt de 4G back-up verbinding namelijk alles op.

Internet back-up 4G curve

Internet back-up 4G

Als bij graafwerkzaamheden in de buurt de internetkabel geraakt wordt, dan schakelt de primaire verbinding volledig automatisch over naar de back-up verbinding. Én hoe fijn dat je hier niets van merkt. Wanneer de hoofdverbinding weer online is, schakelt alles weer automatisch om. Hierbij maakt het geen verschil of de hoofdverbinding een DSL of glasvezel is.

Het is belangrijk dat de back-up internetverbinding van een andere provider komt dan de hoofdverbinding. Op deze manier voorkom je dat beide verbindingen niet werken bij een storing. Wij kunnen, als provider, jou hierbij helpen.

Voorkom kostbare storingen

Stel je voor: het e-mailverkeer ligt eruit, VoIP-telefonie wordt onmogelijk, klanten kunnen niet meer betalen via de pin, de productielijn komt stil te liggen en het verwerken van orders is niet mogelijk. Wanneer de verbinding wegvalt, is het gehele bedrijfsnetwerk onbereikbaar. Een internetstoring kost bijna altijd geld, om over ontevreden klanten en gefrustreerde medewerkers nog maar te zwijgen. Is het netwerk van jouw bedrijf cruciaal voor de bedrijfsprocessen, zijn de gevolgen van uitval groot en de kosten hoog als je even niet bereikbaar bent? Dan is een back-up netwerk een goede oplossing. Wij bieden de back-up aan in abonnementsvorm, hierdoor weet je wat de vaste maandelijkse kosten zijn. Deze oplossing kun je zien als een verzekering. Door het back-up abonnement af te sluiten, ben verzekerd van internet.

Welke soorten back-up verbindingen is geschikt voor bedrijf?

Er zijn diverse soorten back-up verbindingen, denk aan een back-up sim, router, modem, dongle of SD-WAN. Waarschijnlijk zeggen deze termen jou niets, daarom zullen we je de technische uitleg besparen. Ben je benieuwd wat het beste bij jou situatie en eisen past. Dit kun je aan onze experts toevertrouwen. Zo kijken wij bijvoorbeeld hoe zwaar je bedrijfsnetwerk nu wordt belast en of er netwerkkoppelingen zijn. En kun jij verder met je dagelijkse werkzaamheden.

Kan jouw bedrijf niet stilstaan?

Zorg dat je online blijft. Regel het direct!

Voor ieder bedrijf een oplossing

Wil je meer informatie over 4G internet back-ups of ben je op zoek naar advies op maat voor jouw onderneming? Onze experts kunnen je helpen bij de keuze voor de juiste oplossing. Neem contact op via het contactformulier of bel 088 – 622 20 00.

Vragen die wij vaak horen

Wat is een redundante internetverbinding?

Bij een redundant netwerk wordt de bestaande internetverbinding tweemaal uitgevoerd. Op het moment dat er één van de lijnen wegvalt, dan neemt de ander het over. Beide verbindingen worden door middel van hardware aan elkaar gekoppeld. Deze hardware controleert constant de verbinding en heeft het meteen door als er een verbinding onderuitgaat. In deze situatie schakelt hij automatisch over naar de lijn die wel actief is.

Vraag je offerte aan!

Vraag je offerte aan!

Maak je wensen kenbaar en wij zoeken naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen
Werken bij Tredos?

Werken bij Tredos?

Ben jij een aanwinst voor ons gezellige team? Check onze vacatures!

Vacatures

Meer weten over Zakelijk internet?