Online back-up: nooit meer data verliezen

Online back-up: nooit meer data verliezen

Stel je voor: je zit net aan die belangrijke presentatie te werken, vol briljante ideeën en geweldige grafieken. Maar dan … plotseling valt de laptop uit! Paniek slaat toe, je hart bonst als een razende. Of dat onvermijdelijke moment waarop je per ongeluk een bestand verwijdert? Met de online back-up van jouw bedrijf wordt jouw werk hersteld alsof er niets is gebeurd.

Daarnaast zit de digitale wereld vol met virussen en ransomware die je buiten de deur wilt houden. Ook hiervoor beschermt de online back-up jouw bedrijf optimaal. Een onzichtbaar schild bewaakt jouw kostbare informatie en slaat al jouw bedrijfsgegevens veilig op externe servers op.

Zorg voor een goed online back-up plan

Om een goede online back-up voor jouw bedrijf te regelen, is een back-up plan de eerste stap.

Waar bestaat een goed online back-up plan uit?

  • Het identificeren van belangrijke gegevens.
  • Het bepalen van de back-upfrequentie en het instellen van automatische back-ups.
  • Het selecteren van een betrouwbare back-upservice.

Wanneer alle bovenstaande punten in het back-up plan duidelijk zijn, is het testen van de herstelprocessen aan de beurt. Wanneer alles werkt en in bedrijf is, is het belangrijk om regelmatig het back-up plan te evalueren en bij te werken om zo aan de veranderende behoeften van jouw bedrijf te voldoen.

Zorg voor een goed online back-up plan curve

De server back-up

De server, waar alle belangrijke bestanden, databases en toepassingen van jouw bedrijf staan, moet uiteraard met de grootste zorg beschermd worden. Het online back-uppen van de server biedt hiervoor de essentiële bescherming voor jouw bedrijf. Het minimaliseert het risico op gegevensverlies door factoren, zoals hardware storingen, menselijke fouten, malware-aanvallen en natuurrampen.

De voordelen van de online back-up zijn de automatische planning, snelle hersteltijden en schaalbaarheid voor eventuele groeiende gegevensbehoeften. Bovendien worden de back-ups op externe servers opgeslagen, waardoor fysieke schade aan de serverlocatie wordt vermeden. Het online back-uppen van een server is daarom cruciaal voor een veilige en betrouwbare gegevensbescherming.

Online back-up Microsoft 365 omgeving curve

Online back-up Microsoft 365 omgeving

Werk jij ook met alle applicaties, als Word, Excel, Outlook en Teams van Microsoft 365? En bewaar je de data in SharePoint of Onedrive? Dan ben je al heel goed bezig. Microsoft 365 heeft een solide infrastructuur met ingebouwde beveiligings- en herstelfuncties. Ondanks dat biedt het helaas geen volledige bescherming tegen gegevensverlies. In verschillende situaties waarin gegevens verloren kunnen gaan – zoals per ongeluk een bestand verwijderen, technische storing of het moedwillig aanvallen van buitenaf – biedt het niet de volledige bescherming die je zou wensen. Daarom is een online back-up van jouw Microsoft 365 omgeving zeer belangrijk, zo bescherm je jouw bedrijfsgegevens optimaal.

De vier voordelen van de online back-up van jouw Microsoft 365 omgeving:

  1. Bescherming tegen gegevensverlies.
  2. Beveiliging tegen cyberdreigingen.
  3. Wettelijke naleving en gegevensbehoud.
  4. Gebruiksgemak en efficiëntie.

Nooit meer werken met USB-sticks en externe harde schijven

Waar is mijn USB-stick gebleven? Of had ik het toch op een externe harde schijf opgeslagen? Oh nee, nu is mijn USB-stick in het water gevallen. Alle bestanden kwijt… Wanneer je overstapt naar de online back-up zal dit niet meer voorkomen. Jouw gegevens staan veilig opgeslagen op een externe server, waar je altijd toegang tot hebt.

Met de online back-up is zorgen maken over bestanden kwijtraken, het handmatig bestanden kopiëren en diefstal of cyberaanvallen verleden tijd. Het biedt gemoedsrust en efficiëntie, waardoor je kunt vertrouwen op een betrouwbare gegevensbeschermingsoplossing.

Geen gegevensverlies of aanvallen van buitenaf meer?

Neem contact met ons op!

Een prettig idee dat bestanden veilig staan?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een online back-up voor jouw bedrijf? Of ben je op zoek naar advies op maat? Onze experts helpen je graag. Vul het contactformulier in of bel 088 – 622 20 00.

Vragen die wij vaak horen

Wat is de beste manier op een back up te maken?

De online back-up is de beste manier om jouw bedrijfsgegevens te back-uppen. Door een goed online back-up plan, worden voor jou alle belangrijke bedrijfsgegevens op een externe server geback-upt. Met een automatische back-up planning hoef je zelf niet meer na te denken over het kopiëren van bestanden en bedrijfsgegevens. Wanneer het toch een keertje fout gaat, kun je makkelijk terug naar de situatie voor het ontstane probleem. Hierdoor bespaar je tijd en houd je kostbare tijd voor andere zaken over.

Wat is het verschil tussen een back up en een systeemkopie?

Bij een back-up worden er kopieën van belangrijke gegevens en bestanden gemaakt om ze voornamelijk te beschermen tegen gegevensverlies. Bijvoorbeeld bij het per ongeluk verwijderen van een bestand, kun je zo het bestand eenvoudig terughalen.

In geval van een systeemkopie wordt er een exacte replica van volledig systeem gemaakt. Dit is inclusief het besturingssysteem, geïnstalleerde programma’s, instellingen en persoonlijke bestanden. Indien er een grote systeemcrash plaatsvindt, kan door een systeemkopie het hele systeem teruggezet worden naar een werkende staat, inclusief alle software en configuraties.

Kortom, een back-up beschermt specifieke gegevens, terwijl een systeemkopie een complete kopie is van het gehele systeem, inclusief het besturingssysteem en de systeemschijf. Beiden zijn belangrijk voor gegevensbescherming, maar dienen verschillende doelen.