Antivirus en werkplekbeveiliging

Antivirus en werkplekbeveiliging

Wanneer je je wilt beschermen tegen de toenemende cyberbedreigingen zoals malware, ransomware en phishing is antivirus software en endpoint security onmisbaar. Een antivirus software spoort schadelijke programma’s op en vernietigt deze. Endpoint security beveiligt jouw apparaten tegen ongeautoriseerde toegang. Samen vormen ze een krachtig duo, dat samen jouw digitale veiligheid waarborgt.

Apparaten beveiligen met antivirus software curve

Apparaten beveiligen met antivirus software

Endpoint security biedt ten eerste een uniforme beveiligingslaag voor alle apparaten binnen jouw netwerk. Hierbij maakt het niet uit welke type apparaat het is of welk besturingssysteem het gebruikt. Wanneer je endpoint beveiliging op alle apparaten plaatst, zorgt dit voor consistentie en verkleint het de kans op beveiligingslekken.

Je kunt te maken krijgen met externe en interne bedreigingen, zoals hackers die proberen in te breken of gevoelige informatie die moedwillig naar buiten wordt gelekt. Endpoint security biedt functionaliteiten als geavanceerde firewallbescherming, inbraakdetectie- en preventiesystemen, en gedragsanalyse van applicaties. Deze functies helpen bij het identificeren en blokkeren van verdachte activiteiten.

Door de opkomst van mobiel werken is de juiste beveiliging belangrijker dan ooit, steeds vaker worden apparaten buiten een veilig bedrijfsnetwerk gebruikt. Endpoint security biedt bescherming voor alle apparaten, waar ze zich ook bevinden.

Werkplekbeveiliging: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, een aloude wijsheid die zeker nog van toepassing is. Het nemen van preventieve maatregelen, zoals software-updates, sterke wachtwoorden en het bewust zijn van phishing-aanvallen kan al heel veel helpen. Door proactief te zijn en je werkplek goed te beveiligen, verklein je de kans op beveiligingsincidenten en de daaropvolgende schade. Dus zorg dat jouw (online) werkplek een veilige en beschermende omgeving is.

Optimale beveiliging met Microsoft Defender

Voor jouw bedrijf wil je de optimale bescherming van de werkplekken voor jouw medewerkers. Met Microsoft Defender for Business maak je een goede keuze voor jouw onderneming. Het biedt een robuuste, geïntegreerde beveiligingsoplossing, die zorgeloos samenwerkt met alle Microsoft-toepassingen waar je mee werkt.

Daarnaast biedt het uitgebreide bescherming tegen moderne bedreigingen en brengt het vele voordelen voor jou als zakelijke gebruiker. Zo ben je verzekerd van geïntegreerde beveiliging, real-time bescherming, geavanceerde beveiligingsfuncties, centraal beheer en rapportage.

Jouw werkplek beter beveiligen?

Ontdek de mogelijkheden en bel ons!

Meer weten over de mogelijkheden?

We denken graag met je mee over de beste beveiliging van de (online) werkplekken van jouw bedrijf. Neem voor meer informatie contact op via 088 – 622 20 00 of vul het contactformulier in!

Vragen die wij vaak horen

Wat is het verschil tussen endpoint security en antivirus software?

Endpoint security is een uitgebreide benadering van beveiliging voor computersystemen, zoals computers en smartphones. Het omvat meerdere beveiligingslagen, zoals antivirus software, firewalls, gedragsanalyse en gegevensversleuteling. Het doel is om eindpunten – je apparaten – te beschermen tegen verschillende bedreigingen en risico’s.

Antivirus software daarentegen richt zich specifiek op het detecteren en verwijderen van bekende virussen en malware. Het biedt minder geavanceerde beveiligingsfuncties en kan minder effectief zijn tegen nieuwe en opkomende bedreigingen. Endpoint security gaat verder dan alleen antivirus software en biedt een breder scala aan beschermingsmaatregelen voor een meer robuuste en veelzijdige beveiligingsoplossing.