Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

In maart van dit jaar heeft Microsoft een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is per 1 maart 2022 het New Commerce Experience licentiemodel ingevoerd waar we al eerder een blog over schreven. Maar er is meer.

Behalve een wijziging in het licentiemodel heeft Microsoft ervoor gekozen om het Microsoft 365 Business Premium abonnement uit te breiden met een aantal toevoegingen.

Natuurlijk krijg je met het Microsoft Business Premium abonnement de beschikking over de meest bekende clouddiensten van Microsoft, zoals Microsoft Exchange voor je mail, OneDrive voor je persoonlijk bestandsopslag, SharePoint online en Microsoft Teams. Bovendien kun je tot op vijf apparaten gebruik maken van het Microsoft Office desktoppakket met daarin o.a. Microsoft Word, Excel en Outlook.

Maar waardoor worden wij nou zo enthousiast? Door de uitbreidingen biedt het abonnement naar onze mening alle gemakken voor een moderne werkplek, voor ons én onze klanten. Denk hierbij aan de volgende diensten:

Microsoft Intune

Microsoft Intune is het apparaatbeheerplatform van Microsoft. Met Intune rollen wij al je apparaten zoals pc’s, notebooks en smartphones geautomatiseerd uit in het bedrijfsnetwerk. Bovendien dwingen we vergaande bescherming van de bedrijfsdata op de apparatuur af.

Microsoft Defender for Business

Microsoft Defender for Business is de complete endpoint bescherming van Microsoft voor je werkstation / werkplek. Door inzet van de nieuwste technologie van Microsoft, zoals Machine Learning en AI, wordt iedere werkplek in het netwerk maximaal beschermd.

Azure Information Protection

Met Azure Information Protection tillen we de bescherming van je bedrijfsinformatie naar een hoger level. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat documenten op basis van de labels die je eraan toekent niet kunt mailen, printen of kopiëren. Zo kunnen we onder andere zorgen dat documenten waarin persoonsgegevens zijn opgeslagen niet verspreid kunnen worden.

Azure Virtual Desktop

Maakt jouw bedrijf nog steeds gebruik van applicaties waarvoor geen SaaS-oplossing beschikbaar is? Of wil je voorkomen dat bedrijfsdata niet lokaal opgeslagen kan worden? Dan biedt Microsoft Azure Virtual Desktop de oplossing. Met deze Remote Desktop toepassing die Microsoft vanuit de Azure Cloud biedt, kunnen we volledige toegang tot je lokale applicaties bieden via de Microsoft Azure Cloud.

Azure AD Premium

Met Azure Active Directory worden alle gebruikersaccounts binnen je organisatie beheerd. Wanneer de gebruikers zich aanmelden op de Azure Active Directory wordt direct bepaald welke rechten een gebruiker heeft, worden de lokale instellingen van de gebruiker in de Microsoft Cloud opgeslagen en leggen we vast welke rechten de gebruiker op zijn eigen werkstation heeft.

Meer recente blogberichten

Meet the team – Gijs

Hiep hiep hoera, weer een nieuwe collega! Tredos blijft groeien en dus verwelkomen we Gijs in ons team.

Meet the team – Eelke en Rob

Hebben jullie onze nieuwe collega’s al gezien? Leer Eelke en Rob beter kennen.

Meet the team – Johan

Hij werkt hier al enkele maanden, tijd om onze ‘nieuwe’ collega eens aan jullie voor te stellen: Johan!