Sharepoint: online gegevens delen

Sharepoint: online gegevens delen

SharePoint is het platform van Microsoft dat informatie, werkwijzen, communicatie en samenwerking bij elkaar brengt. Microsoft SharePoint is dus meer dan alleen een programma, zoals Excel en PowerPoint. We merken dat mensen het platform vaak enkel zien als document management systeem of als intranet, echter is het veel meer dan dat. Zo kan het gebruikt worden voor diverse doeleinden:

  • Intranet: verspreiden van info naar het gehele bedrijf.
  • Document management systeem: veilig opslaan en beschikbaar stellen van documenten.
  • Business intelligence (BI): verzamelen en visualiseren van gegevens binnen een organisatie.
  • Content management systeem (CMS): inhoud gemakkelijk online publiceren.
  • Business Process Improvement (BPI): optimalisatie door processen te stroomlijnen en te automatiseren.
Microsoft Sharepoint: online gegevens delen curve

Microsoft Sharepoint: online gegevens delen

Met Microsoft SharePoint creëer je een flexibele en efficiënte werkomgeving voor jouw medewerkers. Het biedt de mogelijkheid om gemakkelijk bestanden te uploaden en deze te delen met specifieke personen of groepen, waardoor andere gebruikers de bestanden kunnen bekijken, bewerken of commentaar geven. Hierdoor heeft een medewerker sneller toegang tot de informatie die nodig is. SharePoint maakt ook het gebruik van een mobiele werkplek mogelijk, zodat gebruikers vanaf elke locatie toegang hebben tot hun gegevens.

Een goede basis is het halve werk

SharePoint heeft bijzonder veel mogelijkheden, die niet in één uitleg te vatten zijn. Het is belangrijk om een goede basis te bouwen voor het platform. Hierbij kunnen wij helpen. Het begint bij het inrichten van de omgeving door het opzetten van een gepaste structuur, het instellen van toegangs- en groepsrechten, het configureren van automatische back-ups en het implementeren van beveiligingsmaatregelen. Daarnaast kunnen wij ook ondersteuning bieden bij het importeren en migreren van de bestaande bestanden naar SharePoint, zodat de overstap naar het platform soepel verloopt.

Onze hulp nodig?

Wij zorgen ervoor dat de SharePoint omgeving optimaal aansluit bij jouw onderneming. We kijken kritisch naar de bedrijfsprocessen, voordat we aan de inrichting van de omgeving beginnen. Door onze werkwijze weet je wat je kunt verwachten. Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie het maximale uit het platform haalt. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem direct contact op met 088 – 622 20 00 of vul het contactformulier in.

Vragen die wij vaak horen

Hoe veilig zijn bestanden in SharePoint?

SharePoint biedt diverse beveiligingsmaatregelen zoals toegangs- en groepsrechten, encryptie, automatische back-ups en authenticatie. Hierdoor zijn bestanden in SharePoint veilig en beschermd tegen ongeoorloofde toegang. Echter, het is wel van belang dat de gebruiker de juiste rechten instelt en de beveiliging regelmatig controleert voor de maximale veiligheid. Wil je er zeker van zijn dat dit goed in elkaar zit, dan kun je dit altijd aan ons overlaten.

Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint?

SharePoint en OneDrive zijn beide producten van Microsoft, maar ze hebben verschillende functies en gebruiksscenario’s. SharePoint is een platform voor onder andere documentbeheer en gericht op samenwerking binnen teams en organisaties. Daarnaast biedt het functionaliteiten voor documentopslag, eenvoudig zoeken, workflows en communicatie. Oftewel het platform is ontworpen voor het delen van bestanden en informatie binnen een organisatie en het automatiseren van processen.

Daarentegen is OneDrive een cloudopslagdienst voor persoonlijke bestanden. Het is bedoeld voor het opslaan, delen en synchroniseren van persoonlijke bestanden, zoals documenten, afbeeldingen en video’s. OneDrive biedt ook samenwerkingsfunctionaliteiten, maar dan voor een kleiner aantal gebruikers in vergelijking met SharePoint.

Kort samengevat: SharePoint is een platform voor teams en organisaties, terwijl OneDrive bedoeld is voor individuen.

Vraag je offerte aan!

Vraag je offerte aan!

Maak je wensen kenbaar en wij zoeken naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen
Werken bij Tredos?

Werken bij Tredos?

Ben jij een aanwinst voor ons gezellige team? Check onze vacatures!

Vacatures

Meer weten over ICT-oplossingen voor het MKB?