Microsoft Azure: inloggen op je virtuele desktopomgeving

Microsoft Azure: inloggen op je virtuele desktopomgeving

De werkplek van de toekomst, hierbij denk je misschien gelijk aan hypermoderne apparatuur en robots. Maar niets is minder waar. Deze moderne werkplek is juist onafhankelijk van plaats en tijd, het bevindt zich zelfs in de cloud. Altijd en overal soepel en veilig kunnen werken, dat is wat Microsoft Azure Vitual Desktop (AVD) mogelijk maakt. Met AVD bied je alle tools aan voor jouw medewerkers, in de cloud. Op deze manier kan een medewerker op elke plek zijn of haar laptop openslaan en werken. Een werknemer is dus niet meer gebonden aan het kantoor. Hij of zij heeft de mogelijkheid om vanuit huis, op locatie van de klant of onderweg nog even iets aanpassen.

De mogelijkheden van Microsoft Azure

Niet bij je bestanden kunnen, omdat deze lokaal opgeslagen zijn of op de laptop van een collega staan, is met Microsoft Azure verleden tijd. AVD geeft je vanaf elk mobiel device toegang tot je online Windows werkomgeving. Je werkt volledig in de cloud van Microsoft en slaat hierbij niets lokaal op. Zo kun je te allen tijde bij je documenten.

Daarnaast maakt Azure ook een integratie van alle Microsoft 365 applicaties mogelijk. Dit stelt je in staat om altijd gebruik te maken van alle Microsoft diensten zoals: Outlook, Teams en SharePoint. Hiermee werk je met dezelfde programma’s zoals je gewend bent. En altijd met de laatste versie van de apps, want software-updates voer je met AVD eenvoudig op alle apparaten uit. Niet alleen bestanden sla je makkelijk op in de Microsoft Cloud, ook alle gegevens en instellingen van de medewerkers worden op een centraal punt opgeslagen. Hierdoor zijn deze ook eenvoudig te beheren en kunnen instellingen of toegangsrechten voor alle medewerkers óf op individueel niveau toegepast worden.

De mogelijkheden van Microsoft Azure curve

Schaalbaar en flexibel

Te veel betalen wil natuurlijk niemand, maar wist je dat je met Azure Virtual Desktop ook echt alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. In de meer traditionele werkomgeving neem je capaciteit af waarin je ook ruimte hebt om (tijdelijk) extra mankracht kwijt te kunnen. Wat betekent dat je een groot deel van de tijd voor capaciteit betaalt die je nooit gebruikt. Met AVD staan alle programma’s, bestanden en applicaties in de Microsoft Azure cloud. Hierdoor hebben nieuwe medewerkers meteen toegang tot alle online faciliteiten.

Zijn er tijdelijk meer medewerkers nodig, dan kun je deze flexwerkers een eigen virtuele desktop aanbieden: gewoon op hun eigen laptop. Dit opschalen is op maandbasis in te regelen, zo betaal je niet maandenlang voor licenties die je toch niet gebruikt. En is de extra capaciteit niet meer nodig, dan schaal je deze net zo makkelijk weer af. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt.

Veiligheid voorop

Microsoft investeert jaarlijks miljarden om hun platform te beveiligen. Waardoor ze vooraanstaande beveiligingstechnieken kunnen leveren die voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo is jouw online werkomgeving beveiligd op het gebied van gebruikersidentiteit en -toegang. Ook wordt met Microsoft Azure jouw netwerk- en infrastructuur optimaal beveiligd en worden communicatiestromen versleuteld, zodat deze beschermd zijn. Bovendien levert Azure diverse hulpmiddelen om bedreigingen te detecteren en het platform te verdedigen.

Veilig en productief aan de slag!

Benieuwd naar de opties? Neem contact op.

Altijd bereikbaar met Azure Virtual Desktop curve

Altijd bereikbaar met Azure Virtual Desktop

Zonder ICT staat je organisatie stil. Als er iets misgaat, dan wil je dit zo snel mogelijk weer in bedrijf hebben. Met Azure Back-up kun je gemakkelijk je data of je gehele ICT-omgeving back-uppen en in geval van uitval via Azure Site Recovery zo snel mogelijk weer terugzetten. Dankzij de schaalbaarheid van Azure schakel je eenvoudig en snel bij als je extra werkplek nodig hebt. Zo blijf je met een paar klikken gemakkelijk in bedrijf en is techniek geen belemmering, maar de randvoorwaarde die altijd werkt.

Werk slimmer

Wanneer je de overstap maakt naar Azure Virtual Desktop, ben je voorgoed af van verouderde software en heb je de mogelijkheid om continue op- en af te schalen naar jouw behoefte. Daarnaast heb je met ieder device toegang tot je digitale werkplek. Met Microsoft Azure kies je voor veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Maak ook jouw werkplek toekomstbestendig! Meer weten? Neem contact op via 088 – 622 2000 of vul het contactformulier in.

Vragen die wij vaak horen

Zijn mijn bestanden veilig met Azure Virtual Desktop?

Over de veiligheid van je (bedrijfs)bestanden hoef je je geen zorgen te maken. AVD wordt gehost in de Microsoft Azure-cloud. Dit is een beveiligd datacenter en biedt een optimale beveiliging voor je gegevens, documenten en applicaties. Daarnaast monitoren wij jouw systemen en inrichting van beveiligingsprotocollen, en schakelen wij direct als zich problemen voordoen. Een extra bijkomstigheid is dat alle gegevens opgeslagen staan in de cloud en deze dus niet lokaal op laptops staan, waardoor bij diefstal van de hardware de bestanden en gegevens veilig zijn.

Welke besturingssystemen worden door Azure Virtual Desktop ondersteund?

Azure Virtual Desktop werkt op alle gangbare laptops, tablets en smartphones. Er hoeft dus geen specifiek type worden aangeschaft. Medewerkers kunnen AVD gebruiken vanaf de apparaten die ze al hebben. AVD draait op Windows, Android, iOS, en Apple- en Linuxapparaten. Houd er wel rekening mee dat het besturingssysteem up-to-date is, zodat deze voldoet aan de beveiligingseisen. Mocht je twijfelen of jouw besturingssysteem ondersteund wordt, dan kun je dit altijd navragen bij onze supportdesk via 088 – 622 20 20.

Vraag je offerte aan!

Vraag je offerte aan!

Maak je wensen kenbaar en wij zoeken naar de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen
Werken bij Tredos?

Werken bij Tredos?

Ben jij een aanwinst voor ons gezellige team? Check onze vacatures

Vacatures

Meer weten over ICT-oplossingen voor het MKB?