Waarom is een zakelijke glasvezelinfrastructuur zo hoogwaardig en specifiek?

13 oktober 2022 | Internet,

90% van zakelijk Nederland heeft toegang tot glasvezel, maar niet iedereen maakt hier gebruik van. Waarom dient een zakelijke aansluiting aan zoveel meer eisen te voldoen dan een gemiddelde particuliere aansluiting? Wat maakt de zakelijke infrastructuur zoveel specifieker en zo hoogwaardig?

Wat is zakelijke glasvezel?

Zakelijke glasvezel maakt een voortdurende uitwisseling van data mogelijk en verbindt mensen, organisaties en bedrijfsobjecten. Glasvezel is super krachtig internet waarbij data via vezels van glas (ook wel fiber genoemd) met een enorme snelheid wordt uitgewisseld. Daarnaast is het met een technische levensduur van minimaal 25 jaar erg duurzaam. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment, is minder gevoelig voor storingen en zorgt ervoor dat je maximaal snel en stabiel internet hebt.

Met deze aansluiting kan je onbeperkt internetten, bellen met voice over IP, je pand bewaken met slimme camerasystemen, videoconferencen en het systeem hoeft nooit meer te bufferen tijdens het verzenden van grote databestanden of streamen met haperingen.

Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én de toekomst. Alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan.

3 factoren die de zakelijke glasvezel zo hoogwaardig maken:

1. Bijna nooit last van storingen

Vanuit de zakelijke markt worden steeds meer eisen gesteld voor een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van het netwerk gedurende het hele jaar. Je wilt immers niet dat je bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen. Deze beschikbaarheid eisen komen vaak neer op 99,9 procent.

Om dit te kunnen bewerkstelligen is een nauwkeurige monitoring van de vezel nodig, zodat een glasvezel storing direct kan worden gelokaliseerd en zo worden verholpen. Tredos is erop ingericht om elke downtime op te merken door een network monitoring team dat 24/7 stand-by is. Zo zorgen we er samen met ParkNed voor dat het verkeer na een eventuele storing snel weer wordt hervat.

2. Snelheid

Ook wordt er in de zakelijke markt meer en meer waarde gehecht aan de capaciteit van de glasvezelinfrastructuur. De bandbreedtebehoefte blijft toenemen door een stijgende vraag naar data en vertraging wordt steeds minder geaccepteerd.

Zo zijn vragen naar 10 Gb/s op de zakelijke markt redelijk standaard, terwijl de particuliere markt een maximale bandbreedte heeft van 100 MB/s. Dit vergt de juiste systemen op de glasvezelinfrastructuur.

3. Onafhankelijkheid

Men gaat in de zakelijke markt steeds minder vaak akkoord met een beperkte keuzevrijheid. Een toekomstvaste en open infrastructuur wordt belangrijker voor bedrijven.

Als klant krijg je dus de vrijheid om zelf diensten en toepassingen toe te voegen aan de glasvezelverbindingen. Wij bij Tredos kunnen je hierin adviseren en deze diensten ook aanbieden.

Wat zijn jouw mogelijkheden met een zakelijke glasvezelinfrastructuur?

Ben je benieuwd hoe glasvezel toepasbaar is binnen je organisatie? En wat extra bandbreedte je nu precies kan opleveren? Ons team van experts kan je alle ins en outs over glasvezel internet vertellen.

Meer informatie of vragen? Jordi staat je graag te woord!

Jordi van Essen
Directielid

Tel: 088 - 622 20 02
Mail: j.vanessen@tredos.nl

Wat zijn jouw mogelijkheden met een zakelijke glasvezelinfrastructuur?

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.