De vraag naar meer bandbreedte neemt toe door het vele videobellen

26 november 2020 | Internet,

We werken allemaal zoveel mogelijk vanuit huis. Wat ervoor zorgt dat onze meetings en afspraken veel met videobellen gebeurd. Dit vraagt veel data, waardoor er behoefte is aan hogere bandbreedtes. Je wilt namelijk optimaal met je personeel en collega's kunnen videobellen zonder dat de verbinding hapert en je elkaar niet goed kan verstaan. En wist je dat extra bandbreedte aanschaffen echt niet veel meer kost dan je denkt?

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is super krachtig internet waarbij data via vezels van glas (ook wel fiber genoemd) met een enorme snelheid wordt uitgewisseld. Glasvezel is erg duurzaam en minder gevoelig voor storingen. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat je maximaal snel en stabiel internet hebt.

Met deze aansluiting kan je onbeperkt internetten, bellen met Voice over IP, je pand bewaken met slimme camerasystemen, videoconferencen en het systeem hoeft nooit meer te bufferen tijdens het verzenden van grote databestanden of streamen met haperingen.

De voordelen van glasvezel internet

  1. Supersnel
    Alleen via glasvezel gaat het uploaden van bestanden net zo snel als downloaden. Het voordeel hiervan merk je bijvoorbeeld bij het surfen op internet, verzending van zware (foto)bestanden etc. Glasvezel levert je een flinke tijdsbesparing op!
  2. Betrouwbaar stabiel internet
    In tegenstelling tot het koper- en kabelnetwerk is glasvezel minder afhankelijk van weersomstandigheden en niet gevoelig voor corrosie, blikseminslagen of radiofrequenties. Data wordt met lichtsignalen doorgegeven, niet met stroom.
  3. Internet van de toekomst
    Ons internetgebruik neemt toe. We zijn niet meer alleen online op onze laptop, smartphone en tv. Nee, ook apparaten als een slimme thermostaat, camerasystemen en verlichting zijn online. Daarnaast streamen we meer dan ooit te voren en zijn we veel aan het videobellen tijdens onze thuiswerkdagen.

Ben je benieuwd hoe glasvezel toepasbaar is binnen je organisatie? En wat extra bandbreedte je nu precies kan opleveren?

Ons team van experts kunnen je alle ins- en outs over glasvezel internet vertellen. Neem contact met ons op en informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Meer informatie of vragen? Stijn staat je graag te woord!

Stijn van Overdijk
Accountmanager

Tel: 088 - 622 20 05
Mail: s.vanoverdijk@tredos.nl

Ben je benieuwd hoe glasvezel toepasbaar is binnen je organisatie? En wat extra bandbreedte je nu precies kan opleveren?

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.