Maak kennis met Microsoft Viva Learning in Microsoft Teams

17 november 2021 | ICT-oplossingen,

Laten we bij het begin beginnen: Wat is Microsoft Viva? Viva is een uitbreiding op Microsoft Teams die op dit moment uit 4 modules bestaat. Het is als het ware één verzamelpunt voor alles wat met jouw werk en collega’s te maken heeft. Het doel van Viva is om de kloof tussen jou, je collega’s en de organisatie te dichten in dit digitale tijdperk.

De 4 modules waaruit het bestaat zijn:

  • Learning: een platform met leermodules om je kennis bij te spijkeren.
  • Insights: brengt de productiviteit en welzijn van je team inzichtelijk en komt met aanbevelingen.
    Werkgevers zien niet welke data van wie afkomstig is, maar kunnen deze inzichten wel gebruiken om bijvoorbeeld werkdruk te verlagen of extra personeel in te huren.
  • Topics: soort Wikipedia maar dan met werk gerelateerde kennis. Door gebruik van kunstmatige intelligentie ontvang je automatisch relevante informatie die bij je project aansluit, zonder dat je zelf hoeft te zoeken.
  • Connections: een sociaal netwerk voor je organisatie die vergelijkbaar is met Facebook, een digitaal alternatief voor het gemis van bijkletsen bij de koffiemachine of het socializen in de kantine.

 

We zoomen in op Viva Learning

Ja, het is een cliché en je hebt hem vast en zeker al vaker gehoord, maar: ‘Je bent nooit te oud om te
leren’. Viva Learning speelt hierop in door leren een vast en natuurlijk onderdeel van je werkdag te maken. Wat is er beter dan mensen bijscholen op de plaats waar ze hun werk uitoefenen? En dan ook nog eens trainingen en modules die naadloos aansluiten op de projecten waar je op dat moment mee bezig bent door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.

Met Viva Learning kunnen werknemers door een simpele muisklik zelf trainingen ontdekken en delen. Als manager krijg je de tools om eventueel trainingen toe te wijzen en de voortgang te kunnen inzien. Zet je personeel vandaag nog in hun kracht.

We zoomen in op Viva Learning

Hoe werkt Microsoft Viva Learning?

Met Viva Learning kan je een tabblad vastzetten in een Teams kanaal. Aan de linkerzijde zie je zoals je gewend bent de opties Activiteit, Chat, Teams, Agenda, Oproepen, Bestanden en Taken staan. Hiertussen komt dan ook ‘Learning’ te staan.

Je hebt verschillende onderdelen. Zo kan je zelf leermodules toevoegen door bovenin de taakbalk naar een bepaald onderwerp te zoeken. Maar je hebt ook een onderdeel waar de cursussen staan die je als manager je werknemers kan toewijzen. De trainingen uit de database van Viva Learning zijn afkomstig vanuit LinkedIn Learning, Microsoft Learn of kunnen intern toegevoegd worden.

Heeft Microsoft Viva Learning jouw interesse gewekt?

Wil jij je werknemers nu ook kennis laten maken met Microsoft Viva Learning of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie of vragen? Alex staat je graag te woord!

Alex van Herpen
Directielid

Tel: 088 - 622 20 01
Mail: a.vanherpen@tredos.nl

Heeft Microsoft Viva Learning jouw interesse gewekt?

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.