De 3 vooroordelen van een online werkplek

27 april 2021 | ICT-oplossingen,

Ondanks dat online werkplekken steeds populairder worden, komen we nog regelmatig klanten tegen die hun twijfels hebben over werken in de Cloud. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel gaan we 3 vooroordelen over werken in de Cloud benoemen. En natuurlijk ontkrachten. Want om welke organisatie het ook gaat, elke organisatie wil zo efficiënt en productief mogelijk werken. Het liefste altijd en overal op elk device.

1. Een online werkplek is duur

Veel bedrijven vinden het idee om de huidige software en infrastructuur te moeten vervangen zonde van alle tijd en kapitaal die er al is ingestoken. Het idee dat deze investering niet meegenomen kan worden naar de online werkplek houdt ze tegen om over te stappen van offline naar online. Juist daar zitten kansen. De online werkplek maakt gebruik van de bestaande technologieën waar je als bedrijf al in hebt geïnvesteerd en is in staat om deze te combineren met de nieuwste technologieën online. De online werkplek is juist een verbinding tussen beide werelden. Slechts één werkplek met de voordelen van twee werelden.

2. Een online werkplek is onveilig

Veel ondernemers denken dat het veiliger is om alles op te slaan in een map op de computer op een fileserver dan in de Cloud. Niets is minder waar. Veiligheid start met de laatste versie software en het uitvoeren van de laatste beveiligingsupdates. Dat begrijpen we allemaal. Maar toch zien we regelmatig dat de laatste versie van de software en de beveiligingsupdates niet structureel worden uitgevoerd.

Met een online werkplek heb je dat probleem niet. De software wordt automatisch voor je geüpdatet en de laatste beveiligingsupdates zijn altijd uitgevoerd. Daarnaast heb je uitsluitend toegang via een versleutelde verbinding en wordt er elke dag een back-up gemaakt waardoor je bestanden en documenten veilig zijn gesteld.

3. Werken in de Cloud is niet voor het MKB

De meeste grote organisaties zijn al een hele tijd terug overgestapt naar werken in de Cloud. In dezelfde tijd dat we dachten dat werken in Cloud alleen een oplossing was voor de grote jongens. Zij hebben immers meer budget en de middelen om hun IT-omgeving te migreren. Wat veel mensen niet beseffen is dat de kosten van werken in de Cloud tegenwoordig juist veel lager zijn dan de traditionele oplossingen. Voor het MKB is dit juist mooi meegenomen, aangezien je er flink wat geld mee kan besparen.

Daarnaast kan je in de Cloud veel flexibeler bewegen en snel inspelen op veranderen in de markt. Zonde, als je geen gebruik maakt van deze kostenbesparing.

Behoefte aan meer informatie of heb je vragen?

Zo zie je maar dat een online werkplek zo gek nog niet is. Sterker nog: werken in Cloud is de oplossing voor organisaties die flexibel, efficiënt en altijd en overal wil kunnen werken op elk device. We kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt.

Meer informatie of vragen? Alex staat je graag te woord!

Alex van Herpen
Directielid

Tel: 088 - 622 20 01
Mail: a.vanherpen@tredos.nl

Behoefte aan meer informatie of heb je vragen?

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.