9 tips om met Teams thuis te werken

29 september 2020 | ICT-oplossingen, Telefonie,

Gisteren heeft ons kabinet opnieuw de norm aangegeven, thuiswerken waar dat kan. Daarom helpen wij je weer om je je thuiswerkplek te optimaliseren en op een prettige en efficiënte manier het contact met je collega’s te onderhouden.

Onze tips:

 1. Communiceer via Teams chats
  Omdat het niet mogelijk is om met elkaar te spreken op kantoor of bij de koffie automaat, houd contact met je team individueel of via groep chats in Teams. Kijk hier hoe.
 2. Houd contact met video
  Het zal misschien weer even wennen zijn, maar contact houden met je collega’s is, wanneer je thuis moet werken, nog steeds het prettigst met video. Het is een fantastische manier om contact te onderhouden en werk met elkaar te bespreken.
 3. Maak hernieuwd kennis met online vergaderen
  Voeg een virtuele “deelnemen” knop toe aan je uitnodigingen zodat zowel je collega’s als ook je relaties zelf kunnen kiezen op welke manier en waar ze deelnemen aan een vergadering.
 4. Neem je vergaderingen op
  Niet is zo ideaal als het opnemen van je vergaderingen in Microsoft Teams. Druk op de knop “opnemen” tijdens een meeting. Teamleden die niet konden deelnemen kunnen de opname later terugkijken via het team kanaal, of deelnemers gebruiken de opname om een transscript maken van het overleg. Tenzij het overleg in Engels was, dan kan dat gewoon automatisch. Hoe?
 5. Deel je scherm
  Wil je iets duidelijk maken aan een collega of relatie, dan zegt een beeld meer dan 1000 woorden, deel dan gewoon je scherm via Teams. Op die manier kun je precies laten zien wat je bedoelt, en maak je gebruik van een Microsoft Surface, dan kun je er nog bij tekenen zelfs. Weet je niet meer hoe, kijk dan hier.
 6. Maak gebruik van je status
  Je collega’s kunnen niet zien wat je doet wanneer je weer thuis werkt, maak daarom gebruik van de status in Teams. Stel een vooraf gedefinieerde status in of schrijf een statustekst voor je collega’s en relaties zodat men kan zien of je beschikbaar bent. Klik eenvoudig op je Teams foto om de status in te stellen.
 7. Organiseer en structureer je dag
  Maak gebruik van planner om je dag, en die van je team, te structureren. Zoals we tijdens de eerste lockdown al gezien hebben valt het niet altijd mee om de structuur in je dag te handhaven, daarom is planner zo’n ideale tool die je eenvoudig in Teams kunt gebruiken door deze eenvoudig toe te voegen als tab in je team of kanaal. Ben je nog niet bekend met planner?
 8. Gebruik tags in je je chats
  Geen zin om alle namen van je teamleden op te nemen in een teampost, maak dan gebruik van “target tags”. Gebruik deze tags om iedereen te berichten die toegewezen is aan een specifieke tag. Leer hier hoe het werkt.
 9. Wees sociaal
  Maak, net als op kantoor bij de koffie automaat, regelmatig een “babbeltje” met je collega’s die ook thuis werken of juist op kantoor werken. Gebruik emoji’s, gifjes en stickers om het leuk en gezellig te houden.

Heb je hulp nodig? Dan zitten wij voor je klaar

Ook wij zullen de komende weken voor een groot deel thuis werken, maar geen enkel probleem. We zijn gewoon bereikbaar op alle manieren die je van ons gewend bent. Je kunt bellen met 088 – 622 20 20 of een mail sturen aan servicedesk@tredos.nl

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.