Wat zou het voor jou betekenen als je bedrijf een week op slot zit?

26 augustus 2021 | Beveiliging,

Security is momenteel een hot item. De online aanvallen blijven zich opstapelen en worden steeds geavanceerder. Als je als bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval kan dat resulteren in: verlies van gevoelige gegevens, geen toegang tot je data en financiële verliezen doordat de bedrijfsvoering kan komen stil te liggen. Deze toegenomen bedreigingen zouden ervoor moeten zorgen dat IT Security hoog op de agenda staat. Veel MKB bedrijven denken dat alleen de grote (internationale) bedrijven interessant zijn voor hackers en dat zij geen risico lopen. Dit is een misvatting.

Hoe veilig is je data eigenlijk?

Om erachter te komen hoeveel risico jouw bedrijf loopt, zal er eerst goed gekeken moeten worden naar de huidige infrastructuur en beveiliging. Wie heeft er bijvoorbeeld allemaal toegang tot je interne netwerk en de data van je bedrijf? Wat is de status van de updates van alle pc’s en laptops en hoe worden deze gemonitord? Werk je met een Cloudoplossing? Daarnaast kijken we naar het aantal back-ups die er gemaakt zijn, hoe deze worden opgeslagen en of ze wel getest worden. Al deze factoren (en meer) geven een beeld van hoe goed je organisatie beveiligd is. Aan de hand van deze inzichten en je behoeften kunnen we tot een passende oplossing komen.

'Maar liefst 30 procent van de MKB bedrijven werd in 2020 slachtoffer, zo blijkt uit het Cybersecurity Onderzoek van Centraal Beheer. Bedrijfsstilstand door cybercrime kost gemiddeld 127.000 euro.'

Onze diensten

 • Network Infrastructure Security
  Leg vast wie er toegang heeft tot je interne netwerk, wat er via je netwerk naar buiten gaat en voorkom inbreuken van buitenaf. Met onze gespecialiseerde kennis houden we ook je Next Generation Firewall up-to-date, detecteren en stoppen wij bedreigingen zodat jij je op andere belangrijke zaken kan focussen.
 • Endpoint Security
  Beveilig de apparaten van eindgebruikers zoals mobiele telefoons, tablets, laptops, desktopcomputers en servers. Zorg ervoor dat de endpoints van je organisatie niet de zwakke plek van je beveiliging zijn.
 • Cloud Security
  De grootste misopvatting die we tegenkomen bij onze klanten is ‘Het staat in de Cloud, dus is het veilig’. Helaas, werkt dit niet zo. Voorkom ongeoorloofde toegang en bescherm je clouddiensten.
 • Back-up en disaster recovery
  Een betrouwbare back-up van je data, of deze nou in de Cloud staat of op een lokale server, kan je “last line of defense” zijn tegen een ransomware aanval of andere beveiligingsrisico’s. Mochten alle voorzorgsmaatregelen niet geholpen hebben, dan is je back-up je uiterste redmiddel.
Onze diensten

Laat ons je bedrijfsdata beschermen

Met de juiste aanpak zorgen wij voor een veilige inrichting van jouw bedrijfsomgeving, voorzien van diverse security features. We helpen je graag met het inrichten, monitoren, testen, beoordelen, evalueren en eventueel upgraden van uw systemen om daarmee de data van je organisatie te beveiligen.

Meer informatie of vragen? Alex staat je graag te woord!

Alex van Herpen
Directielid

Tel: 088 - 622 20 01
Mail: a.vanherpen@tredos.nl

Laat ons je bedrijfsdata beschermen

Meer interessante blogberichten

Beveiliging   ICT-oplossingen   

Flexibel werken: allemaal leuk en aardig … maar hoe zit het met de veiligheid?

Met deze tips maak je de juiste keuze.

ICT-oplossingen   

Flexibel werken: De sleutel tot werkplezier en balans tussen werk en privé

Ruim 40% van Nederland werkt weleens thuis. Hoe draagt het bij aan werkgeluk én waar moet je op letten?

ICT-oplossingen   

Waarom wij kiezen voor Microsoft 365 Business Premium

Ontdek de voordelen waardoor je efficiënter kunt werken.