Wat zou het voor jou betekenen als je bedrijf een week op slot zit?

Wat zou het voor jou betekenen als je bedrijf een week op slot zit?

Security is momenteel een hot item. De online aanvallen blijven zich opstapelen en worden steeds geavanceerder. Als je als bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval kan dat resulteren in: verlies van gevoelige gegevens, geen toegang tot je data en financiële verliezen doordat de bedrijfsvoering kan komen stil te liggen. Deze toegenomen bedreigingen zouden ervoor moeten zorgen dat IT Security hoog op de agenda staat. Veel MKB bedrijven denken dat alleen de grote (internationale) bedrijven interessant zijn voor hackers en dat zij geen risico lopen. Dit is een misvatting.

Hoe veilig is je data eigenlijk?

Om erachter te komen hoeveel risico jouw bedrijf loopt, zal er eerst goed gekeken moeten worden naar de huidige infrastructuur en beveiliging. Wie heeft er bijvoorbeeld allemaal toegang tot je interne netwerk en de data van je bedrijf? Wat is de status van de updates van alle pc’s en laptops en hoe worden deze gemonitord? Werk je met een Cloudoplossing? Daarnaast kijken we naar het aantal back-ups die er gemaakt zijn, hoe deze worden opgeslagen en of ze wel getest worden. Al deze factoren (en meer) geven een beeld van hoe goed je organisatie beveiligd is. Aan de hand van deze inzichten en je behoeften kunnen we tot een passende oplossing komen.

 

‘Maar liefst 30 procent van de MKB bedrijven werd in 2020 slachtoffer, zo blijkt uit het Cybersecurity Onderzoek van Centraal Beheer. Bedrijfsstilstand door cybercrime kost gemiddeld 127.000 euro.’

 

Onze diensten

Network Infrastructure Security
Leg vast wie er toegang heeft tot je interne netwerk, wat er via je netwerk naar buiten gaat en voorkom inbreuken van buitenaf. Met onze gespecialiseerde kennis houden we ook je Next Generation Firewall up-to-date, detecteren en stoppen wij bedreigingen zodat jij je op andere belangrijke zaken kan focussen.

Endpoint Security
Beveilig de apparaten van eindgebruikers zoals mobiele telefoons, tablets, laptops, desktopcomputers en servers. Zorg ervoor dat de endpoints van je organisatie niet de zwakke plek van je beveiliging zijn.

Cloud Security
De grootste misopvatting die we tegenkomen bij onze klanten is ‘Het staat in de Cloud, dus is het veilig’. Helaas, werkt dit niet zo. Voorkom ongeoorloofde toegang en bescherm je clouddiensten.

Back-up en disaster recovery
Een betrouwbare back-up van je data, of deze nou in de Cloud staat of op een lokale server, kan je “last line of defense” zijn tegen een ransomware aanval of andere beveiligingsrisico’s. Mochten alle voorzorgsmaatregelen niet geholpen hebben, dan is je back-up je uiterste redmiddel.

Meer recente blogberichten

Meet the team – Gijs

Hiep hiep hoera, weer een nieuwe collega! Tredos blijft groeien en dus verwelkomen we Gijs in ons team.

Meet the team – Eelke en Rob

Hebben jullie onze nieuwe collega’s al gezien? Leer Eelke en Rob beter kennen.

Meet the team – Johan

Hij werkt hier al enkele maanden, tijd om onze ‘nieuwe’ collega eens aan jullie voor te stellen: Johan!