ENDPOINT SECURITY

Beveilig elk apparaat dat verbonden is met jouw bedrijfsnetwerk.

Met Endpoint security beveilig je apparaten van eindgebruikers, zoals mobiele telefoons, tablets, laptops, desktopcomputers en servers. Eigenlijk alle apparaten die als toegangspunt kunnen dienen tot je netwerk. Met de toename van online werkplekken in de Cloud, zie je bijvoorbeeld steeds vaker dat werknemers onderweg de zakelijke mail checken op hun smartphone of na werktijd thuis data bewerken op hun privélaptop. Waar de productiviteit van je werknemers dus stijgt, wordt je netwerkbeveiliging zwakker omdat de controle over het netwerk via firewalls niet meer voldoende is.

Zorg ervoor dat je endpoints niet de zwakke plek van je beveiliging zijn.

We denken vaak nog te traditioneel als we het hebben over de security van een organisatie. Beveiligingsoplossingen als firewalls, inbraakdetectie- en preventiesystemen zijn de eerste zaken die genoemd worden als er gepraat wordt over het beveiligingen van de netwerkstructuur. Wat we hedendaags niet mogen vergeten is dat een goede beveiliging een balans is in technologie, processen en mensen. Je medewerkers, en dan met name de endpoints die zij gebruiken zijn vaak de zwakke plek in de beveiliging. Bedreigingen als malware, ransomware en phishing zijn erop gericht om juist via deze endpoints van de organisatie toegang te krijgen tot jouw netwerk. En zodra ze deze toegang hebben, ze bedrijfsgevoelige data kunnen stelen, versleutelen of op een andere manier schade aan kunnen brengen. Met alle gevolgen van dien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afdeling administratie die een link van een factuur opent, wat achteraf een phishing link blijkt te zijn. Of e-mailverkeer dat onderschept wordt door software, die op zijn beurt jouw desktop infecteert om data te verkrijgen, geld te verdienen of DDoS aanvallen genereerd.

Onze experts kunnen je vragen inhoudelijk beantwoorden.

Met de Endpoint Security van Tredos zetten wij onze kennis en kunde met behulp van een stukje technologie in om de endpoints van je organisatie (servers, laptops, computers, smartphones etc.) optimaal te beveiligen tegen bedreigingen van zowel buitenaf als van binnen uit. Meer weten over Endpoint Security? Neem voor meer informatie en advies contact met één van onze experts op.

   
 

Meer informatie of vragen?
Alex staat je graag te woord!


Alex van Herpen
Directielid

Tel: +31 88 622 20 01
Mail: a.vanherpen@tredos.nl