CLOUD SECURITY

Bescherm ook je data in de Cloud

De grootste misopvatting die we tegenkomen bij onze klanten is ‘Het staat in de Cloud, dus is het veilig’. Helaas, werkt dit niet zo. De traditionele beveiligingsoplossingen bieden bescherming door een ICT omgeving van de buitenkant te beschermen. Deze aanpak werkt alleen niet voor de Cloud. De moderne werkplek Microsoft 365 en het datacenter Azure worden aangedreven door de Cloud, die via het internet overal en altijd bereikbaar is, vanaf elk apparaat. Dit maakt data in de Cloud heel toegankelijk. Maar tegelijkertijd ook aantrekkelijk voor cyber-aanvallen en het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie.

Daarnaast noemt Microsoft de beveiliging in een cloud omgeving een “shared responsibility” waarbij je als organisatie zelf zorg dient te dragen voor een juiste configuratie van de beveiligingsdiensten, het juiste gebruik ervan en de opvolging van de eventuele dreigingen. Wij kunnen dit stuk voor je uit handen nemen.

We geven je een aantal voorbeelden waarom Cloud Security belangrijk is:
  • Er wordt ingelogd vanuit veel verschillende (onveilige) netwerken. Bijvoorbeeld iemand die thuis werkt of gebruik maakt van een netwerk in een hotel of café.
  • Platformen als Microsoft 365 werken vaak goed, maar wie houdt zich bezig met veiligheid? Is er iemand verantwoordelijk voor het monitoren en controleren van aanvallen of hacks? Tredos kan hier een oplossing in bieden.
  • Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van het gevaar. Ze downloaden bijvoorbeeld een bestand thuis in een onveilige omgeving. Met behulp van een beleid op data kan je vastleggen welke data alleen op kantoor mag worden ingezien, of welke bestanden er absoluut niet via de mail verspreid mogen worden. Maar ook toegangsbeveiliging, het werken met VPN’s valt hieronder.
  • Vergeet niet dat Cloud omgevingen ook updates nodig hebben. Maandelijks voert ons gekwalificeerd personeel externe audits voor je beveiliging uit. Maken zij back-ups van je data en mail en zorgen zij ervoor dat er geen bedrijfsdata van je organisatie verloren gaat.
Hoe beschermen wij jouw bedrijfsdata?

Wij beginnen met een veilige inrichting van jouw bedrijfsomgeving, voorzien van diverse security features. Daarnaast volgen onze kennisexperts de nieuwste beveiligingsontwikkelingen op de voet, hebben zij al jarenlange ervaring met de implementatie van Cloud Security en monitoren zij als team jouw omgeving 24/7 op aanvallen en eventuele virussen of andere bedreigingen. Op die manier grijpen wij snel en adequaat in bij eventuele datalekken. Ten tweede maken wij dagelijks een Cloud Back-up. Al je data staat dan veilig als een back-up op een onafhankelijke locatie. Slaat het noodlot toe, dan heb je deze back-up nog achter de hand. In dit geval ben je nooit meer dan één dag werk kwijt.

   
 

Meer informatie of vragen?
Alex staat je graag te woord!


Alex van Herpen
Directielid

Tel: +31 88 622 20 01
Mail: a.vanherpen@tredos.nl